Катедралата ще бъде новият дом на Милан и Интер!

Катедралата ще бъде новият Сан Сиро

Двата клуба са избрали проекта, представен от студио Populous. Скарони: „Това ще бъде най-красивият стадион в света“

В Милано се подготвят за новия Сан Сиро, който скоро ще приветства мачовете на Интер и Милан. Проектът, представен от студио Populous, е известен като "Катедралата" и през следващите седмици ще бъдат финализирани детайлите, за да се определят сроковете и развитието на дизайна. Междувременно "нерадзурите" и "росонерите" са решили да обявят началото на "La Cattedrale di Populous" със съвместно прессъобщение.


Как ще изглежда новият стадион

В района на Сан Сиро ще бъде създаден район за спорт и отдих с нов обществен парк от около 50 хиляди квадратни метра зеленина, както и допълнително значително намаляване на спомагателните обеми до границата, определена от правителствения план. на територията. Площта, където ще бъдат построени новият стадион и новият квартал, ще бъде изцяло пешеходна, с приблизително 110 хил. кв.м зелени площи, което е 40% от площта. Паркингите, които в момента представляват 27% от площта на района, ще бъдат изцяло подземни и няма да има наземни паркинги. Много от планираните развлекателни и спортни дейности, разположени на открито или в преустроени пространства, ще бъдат безплатни или ще имат споразумение с Общината.


Новият Сан Сиро ще бъде катедрала-мечта!

Скарони: "Най-красивият стадион в света"

„Новият Сан Сиро ще бъде най-красивият стадион в света, характеризиращ се със силна идентичност и разпознаваемост. Атрактивен, достъпен и устойчив стадион, който ще представлява нова икона за град Милано и ще позволи да се подпомогне развитието на двата клубова чрез укрепване на тяхната конкурентоспособност.
Това заяви президентът на Милан Паоло Скарони.


Думите на главния изпълнителен директор на Интер Антонело

„Новият стадион в Милано ще се издигне в центъра на много модерна, зелена и годна за живеене зона 365 дни в годината. Раждането на спортен и развлекателен район с нов парк от 50 хиляди квадратни метра зеленина ще позволи на Сан Квартал Сиро да се превърне в дестинация за отлични постижения за спорт и забавление“. Това заяви главният изпълнителен директор на Интер Алесандро Антонело.

Виж всичко в БЛОГът ни