Формула 1 в Барселона разпродадена за 3 часа!

Здравейте скъпи приятели!

Тази година се връщаме към нормалното! Интереса към Формула 1 винаги е бил огромен но този път

Тази година за пръв път от много време билетите за състезанието в Барселона бяха разпродадени за...3 часа! Да точно така 3 часа!
Това се държи на страхотното начало на отбора на Ферари и на пилота от Испания - Карлос Сайнц. 

Но какво прави Гран при на Испания F1 едно от най-очакваните състезания?
Пистата има капацитет от около 140 700 души и властите работят за допълнително увеличаване на капацитета. Тя има 16 завоя и е с дължина 4,675 км (2,905 мили). Пистата Барселона-Каталуня има лиценз от FIA Grade 1. Освен домакин на F1, пистата е домакин на много други моторни спортове, включително MotoGP и Световното първенство по супербайк.

Формула 1 вече беше в Испания тази година. Отборите проведоха предсезонни тестове там точно след официалното им стартиране този сезон. Конструкторите преминаха през малко разтърсване на пистата Барселона-Каталуня, преди да се преместят в Бахрейн за още един набор от предсезонни тестове.

Гран при на Испания е едно от най-старите състезания в света, като отпразнува стогодишнината си през 2013 г. Първото състезание е през далечната 1913 г, което е  дори преди Първата световна война. Михаел Шумахер и Люис Хамилтън държат рекорда за най-много победи тук с по шест победи.

Що се отнася до пистата, тя е построена през 1991 г. Пистата Catalunya започва да приема състезания скоро след това. Въпреки това, не бива да се бърка Circuit de Barcelona-Catalunya с тази на пистата Montjuïc. Въпреки това, пистата на Монжуик също е домакин на Гран при на Испания няколко пъти, преди да бъде премахната завинаги от календара.

Ако искате да посетите Формула 1 в Барселона може да купите билет ( все още имаме) от нашиет портал за билети тук :   www.takevent.com

Ако искате да посетите Формула 1 в Будапеща все още имаме 14 свободни места в нашата автобусна програма вижте офертата тук  Формула 1 в Будапеща
Виж всичко в БЛОГът ни