Фестивал на спорта събра футболни легенди в Тренто, Кондор Спорт беше сред специалните гости на събитието

Тренто. В италианския град Тренто се проведе Фестивал на спорта по егидата на La Gazzetta dello Sport, специална покана за участие в него получи Тодор Иванов – собственик на  Condor Sport, който е специализиран в областта на спортния туризъм.

„Получихме поканата след добрата работа с футболните школи на Милан, Аталанта и Академия “Буфон”. В рамките на 3 дни направихме няколко срещи, които няма как да се случат всеки ден – с легенди, с действащи футболни треньори. Успяхме да се срещнем с Жан Пиер Папен, Джузепе Марота, Андреа Пирло, Златан Ибрахимович и др., посетихме лекция на един от най-добрите треньори в света – Антонио Конте. Докоснахме се и до Андреа Бардзали, Карл-Хайнц Румениге – директор на Байерн Мюнхен. Не обичам да използвам думата уникален, но фестивалът наистина е такъв и няма по-точно определение. Събитието ни даде възможност да говорим също и с Касияс и Роналдиньо, получихме лични срещи с Даниеле Де Роси,Папен,Пирло, срещнахме се с техническия директор на Ювентус, а по време на форума президентите на Милан, Торино, Сасуоло и Салернитана обсъдиха нужните промени за вдигане на нивото на играчите, беше повече от впечатляващо!“, разказа Тодор Иванов


Срещата ни с Андреа Пирло беше впечатляваща! Той разговаря с нас по всякакви теми а това, което най-много ни впечатли беше,че докато всеки един фен не получи автограф той не си тръгна!


Антонио Конте показа и разказа на специалните гости начина на работа в клубовете където е бил.

Джузепе Марота разказа за пътя на славата от Юве до Интер. Контактите ни с италианските клубове ни позволиха да направим лични срещи с всички гости.


Андреа Барзали и Клаудио Маркизцо ни впечатлиха с начина на контактуване с всички. Успяхме да поговорим за марката вино на Андреа а Клаудио ни покани да посетим винарната на Андреа. Те освен бивши колеги са и големи семейни приятели!


Срещата ни с Папен беше епична. Освен уникалната лекция имахме възможност да направим интервю с него. На въпроса какво помните от 17.11.1993 година той отговори " Не помня" Изключителен човек с чувство за хумор. Фондацията посветена на неговата дъщеря, която е с церебрална парализа е дарила на 10 милиона за деца с подобни проблеми!


Начина на работа на Сасуоло е пример за всички клубове развиващи млади играчи! Ние успяхме да поговорим с президента на Сасуоло Джовани Карневали за начина на изграждане на един клуб от 0 до страхотни успехи в Серия А! Това направихме също и с президента на Торино и Милан.

Тодор Иванов посочи, че през март 2024 г. български треньори ще имат възможност да посетят курс в Барселона, за да се запознаят с новите методики във футбола. „Това е факт благодарение на чудесните ни контакти там и договора, който сключихме преди 4 години с тях. тук трябва да отбележим и добрата ни работа и комуникация с Барселона през годините“, допълни Иванов.

Виж всичко в БЛОГът ни