"Бъдещето" на Българският футбол

" Какъв национален отбор?!
В най-високото ниво у нас половината отбори са на командно дишане.
Треньор, шампион на България полива терена на първия отбор, след като на третия ден разбрал, че нямат домакин. Помощникът му взима заплата 1150 лева. Efbet лига, пичове, помощник-треньор!
Редят трансфер на нападател лятото. "Разбрахме, че те освобождават, ела при нас, да си си в града.
- Хубаво да дойда, ама вие 1 масажист нямате. Момчетата ходят да си плащат ( който има възможност) по хотелите, някакво възстановяване да си правят и аз ли да съм така?"
Младежки национал си тръгва, заради неизплатени заплати.
Треньори се молят на охраната, да присъства, защото мачовете на юношите не могат да започнат. Пак финансови неуредици.
Звъни ми трети - "имаш ли контакт на някой в отбора Х? Питаха за настаняване, ще идват мач да играят след 10 дена. Разбрахме се за сумата, поисках им капаро, 2 седмици никой не вдига телефон, пазя им половината хотел"
Всеки с възможност да си предплати изкуствено игрище за месец напред направил Школа. Даже не школа - "Академия"
Никакъв контрол. Никакви изисквания.
Академия, където родителите плащат всичко. Всичко!
Ако утре, поради някаква причина, всички родители на деца футболисти спрат да дават пари, 90% от мачовете в България няма да се състоят. Някой осъзнава ли го!?
Национален отбор? Гарнитури?
Преди известно време беше извикан третият вратар на софийски отбор в нац.отбор. Резервата на резервата. Попитан директно къде го е виждал да пази, че го хареса и повика, селекционерът каза "на тренировка"
Пародия. Всичко... Затова ние се опитваме да променим манталитета не само на децата а и на ръководителите и на треньори. Ето и затова интереса към новия курс, който организираме в Академията на Барселона е огромен! Това е лъч светлина в бъдещето на футбола в България!
Ивайло Атанасов - Мениджър Детско-юношески футбол в Кондор Спорт
Виж всичко в БЛОГът ни